25.10.2024 / 19:28 BiH - Vlada FBiH

Uručena informatička oprema predstavnicima kantonalnih poljoprivrednih savjetodavnih službi

Uručena informatička oprema predstavnicima kantonalnih poljoprivrednih savjetodavnih službi
Foto: FENA

Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva saopćilo je da su predstavnici Ministarstva u saradnji s predstavnicima projekta “Održivi ekonomski razvoj i zaštita životne sredine područja s prirodnim ograničenjima u Bosni i Hercegovini (ANC BiH)“ – CIHEAM Bari dodijelili informatičku opremu predstavnicima kantonalnih javnih poljoprivrednih savjetodavnih službi u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Tokom sastanka prisutnima su se obratile šefica Odsjeka za poljoprivredne savjetodavne službe Ministarstva Irena Jerkić, te uime ANC BiH Suzana Madžarić.

Predstavnici kantonalnih poljoprivrednih savjetodavnih službi su iskazali zadovoljstvo uručenom opremom koja će doprinijeti poboljšanju rada ovih službi.

Nakon dodjele informatičke opreme održan je sastanak Komisije za izradu trogodišnjeg programa rada Javne poljoprivredne savjetodavne službe u Federaciji Bosne i Hercegovine. Na ovom sastanku je razmatran Trogodišnji program rada Javne poljoprivredne savjetodavne službe u Federaciji BiH (2025 – 2027. godina) koji propisuje ciljeve, mjere i aktivnosti u radu javne poljoprivredne savjetodavne službe.

Predstavnicima kantonalnih ministarstava nadležnih za poslove savjetodavnih službi prezentirana je i nova web stranica Javne poljoprivredne savjetodavne službe u Federaciji BiH (savjetodavnafbih.ba), koja bi trebala unaprijediti rad i poslovanje poljoprivrednih proizvođača na području Federacije BiH, saopćeno je iz Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću

(Vijesti.ba/FENA)

Izdvajamo