25.10.2024 / 15:03 Crna hronika - Prilikom naplate

Horor u Živinicama: Radnika pumpe uhvatili za ruku i vukli autom

Horor u Živinicama: Radnika pumpe uhvatili za ruku i vukli autom
Foto: Vijesti.ba/Ilustracija
Jedna osoba povrijeđena je na benzinskoj pumpi u živiničkom naselju Ciljuge prilikom točenja i naplate goriva, a počinitelji su otkriveni, potvrđeno je iz MUP-a TK.

Naime, 10. oktobra oko 3.00 sata ujutru, Policijska stanica Živinice je zaprimila prijavu da je na benzinskoj pumpi u naselju Ciljuge povrijeđen radnik benzinske pumpe, prilikom točenja i naplate goriva u motorno vozilo “VW Golf” u kojem su se nalazila dvije nepoznate osobe, a koje se tom prilikom naglim startanjem udaljilo sa mjesta događaja.

"Poduzimajući mjere i radnje na rasvjetljavanju navedenog događaja, policijski službenici Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Živinice su identifikovali učesnike navedenog događaja, a radi se o dva lica nastanjena na području općine Banovići. Nad istima je u službenim prostorijama izvršena kriminalistička obrada zbog postojanja osnova sumnje da je suvozač u navedenom vozilu počinio krivično djelo Izazivanje opće opasnosti, dok se vozač sumnjiči za krivično djelo Krađa. U toku je dokumentovanje predmetnih krivičnih djela, kao i kompletiranje Izvještaja koji će biti dostavljen Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona u redovnoj proceduri", objašenjeno je iz MUP-a TK.

Kako saznajemo, povrijeđeni radnik je demobilisani borac Mevludin Bulić.

"Dok sam radio u noćnoj smjeni, došla su dva tipa s autom i rekli da natočim za 40 KM. Kada sam to uradio, došao sam do suvozača da naplatim i čim sam pružio ruku, isti me je uhvatio za ruku, a vozač je dodao gas. Vukli su me 30-40 m i tako ostavili", ispričao je Bulić.

Povodom ovog događaja, oglasio je i Ramiz Sakić, predsjednik skupštine Udruženja ratnih demobilisanih boraca "Živiničke ose" te zatražio od nadležnih da sankcionišu počinitelje.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo