25.10.2024 / 09:01 Fudbal - Sezona za pamćenje

Raste saldo: Koliko je Borac zaradio pobjedom na Kipru?

Raste saldo: Koliko je Borac zaradio pobjedom na Kipru?
Foto: FK Borac
FK Borac iz Banje Luke ostvario je svoju prvu pobjedu u ligaškoj fazi Konferencijske lige, savladavši kiparski APOEL rezultatom 1:0.

Junak večerašnjeg meča bio je Savić, koji je postigao jedini pogodak u 63. minuti, čime je osigurao tri veoma važna boda za svoj tim. Ova pobjeda donosi Borcu značajan finansijski iznos; za remi su zaradili 133.000 eura, dok pobjeda na Kipru vrijedi čak 400.000 eura. Na taj način, Borac je osvojio ukupno četiri boda u grupnoj fazi, a njihova kasa se napunila za 533.000 eura.

Borac je samim plasmanom u Konferencijsku ligu već osigurao prihod od gotovo osam miliona KM, tačnije 3.977.504 eura. Dakle, Banjalučani su na dobrom putu da uskoro inkasiraju deset miliona KM od evropske sezone, što je impozantna cifra za svaki bh. klub.

U narednim evropskim utakmicama, Borac će imati priliku dodatno povećati svoju finansijsku stabilnost i učvrstiti svoj položaj na evropskoj fudbalskoj sceni. Banjalučanima su preostali dueli sa LASK-om, Omonijom, Shamrockom i Vikingurom.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo