25.10.2024 / 08:09 Košarka - NBA

Dončić briljirao, Jokić upisao novi triple double

Dončić briljirao, Jokić upisao novi triple double
Foto: USA Today / Arhiv

Košarkaši Oklahoma City Thundera pobijedili su Denver Nuggetse 102:87 u prvoj utakmici nove NBA sezone za obje momčadi.

Shai Gilgeous-Alexander predvodio je sve strijelce s 28 koševa, Chet Holmgren odigrao sjajno protiv Nikole Jokića ispod obruča i sve je završilo sa +15 za gostujuću momčad u Denveru.

Gilgeous-Alexander je napadačkom učinku dodao sedam skokova i osam asistencija, a odličan je s klupe bio i Aaron Wiggins, koji je uz 7/9 iz igre ubacio 15 poena i imao šest skokova u nešto više od 19 minuta provedenih na parketu. Puno je OKC dobio od Holmgrena.

Drugi izbor drafta iz 2022. odlično se snašao u borbi s dominantnim Nikolom Jokićem i pored trostrukog i aktualnog najkorisnijeg igrača NBA lige zablistao s 25 koševa, izjednačenjem rekorda karijere od 14 skokova te pet asistencija i četiri blokade.

Dvoboj dviju momčadi s najboljim omjerom Zapadne konferencije u prošloj sezoni (oba tima 57-25) u korist domaćina nije uspio riješiti Jokić, iako je ponovno dokazao svestranost sa 16 koševa, 12 skokova i 13 asistencija. Novi igrač Nuggetsa Russell Westbrook susret je završio sa šest koševa i po pet skokova i asistencija, uz loših 2/10 iz igre.

Čudesni Slovenac Luka Dončić briljirao je na otvaranju sezone Dallas Mavericksa protiv San Antonio Spursa gdje su prošlosezonski finalisti slavili rezultatom 120:109.

Dončić je meč završio sa 28 poena, deset skokova i osam asistencija i bio najzaslužniji za trijumf domaćih. Pratio ga je Thompson sa 22 poena i sedam skokova te Irving i Lively sa po 15 poena dok su Hardy i Washington susret završili sa po 11 poena.

Kod Spursa najbolji su bili Champagnie i Sochan sa po 18 poena dok su Barnes i Wembanyama dodali po 17, a francusko čudo od košarkaša je dodalo i devet skokova.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo