23.10.2024 / 18:35 Fudbal - Video

Premier liga objavila snimku Gvardiolovih golova: Najbolji napadač među defanzivcima?

Premier liga objavila snimku Gvardiolovih golova: Najbolji napadač među defanzivcima?
Foto: X
Joško Gvardiol (22) prošle godine napustio je RB Leipzig i u transferu vrijednom 90 miliona eura prešao u Manchester City te postao najskuplji defanzivac u historiji.

Iako je primarno stoper, trener Pep Guardiola koristi ga na lijevome boku, gdje je ranije već igrao za Dinamo i hrvatsku reprezentaciju.

Na toj je poziciji postao izuzetno opasna napadačka opcija mančesterskog kluba. U 54 utakmice u svim takmičenjima postigao je sedam pogodaka i tome dodao tri asistencije, s time da su golovi nerijetko bili izuzetno atraktivni i postignuti njegovom slabijom, desnom nogom, nakon što bi s lijeve strane ušao u sredinu terena.

Iako je odradio tek nešto više od jedne sezone u prvoj engleskoj ligi, odnosno 36 utakmica, zvanična stranica Premier lige već je sakupila dovoljno materijala da na društvenim mrežama, X-u i Instagramu, objavi video njegovih najboljih golova.


"Joško Gvardiol može sve napraviti", stoji na Instagramu u opisu videa, dok se voditelji društvenih mreža Premier lige na X-u pitaju: "Je li on trenutno najbolji napadač među defanzivcima u Premier ligi?".


(Vijesti.ba)

Izdvajamo