22.10.2024 / 23:23 Regija - Slučaj u Rijeci

Platili 450.000 eura i ostali bez stana

Platili 450.000 eura i ostali bez stana
Foto: Ilustracija

Policija je kazneno prijavila dvojicu muškaraca, koji su bili direktori iste kompanije, da su od kupaca stana u Rijeci u Hrvatskoj naplatili 450.000 eura, a potom im nisu predali stan niti su im vratili novac, izvijestili su danas iz Policijske uprave primorsko-goranske.

Policija je provela kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana koje se sumnjiči za prijevaru u privrednom poslovanju.

Utvrđeno je kako je prvoosumnjičeni 67-godišnjak tokom maja 2022. godine, kao direktor kompanije na području Primorsko-goranske županije, potpisao ugovor s dvoje hrvatskih državljana o predujmu za prodaju stana u Rijeci i pritom od od njih uzeo 150.000 eura predujma, koje nije položio na račun kompanije.

Prvoosumnjičeni je potom napustio poziciju direktora u kompaniji, a oštećene osobe su u junu 2023. sklopile kupoprodajni ugovor s novim direktorom, 44-godišnjakom, na osnovi kojega su za stan uplatili dodatnih 300.000 eura.

Unatoč sklopljenom ugovoru i uplaćenom novcu te obećanjima da će do kraja decembra 2023. dobiti novi stan, oštećene osobe do danas nisu u posjedu stana, niti im je novac vraćen.

Obojica osumnjičenika su kazneno prijavljena nadležnom državnom odvjetništvu zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo prevare u privrednom poslovanju, a 67-godišnjak i za kazneno djelo zloupotrebe povjerenja u privrednom poslovanju, navodi policija.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo