22.10.2024 / 22:30 Fudbal - Jedan jedini

Legendarni Totti najavio povratak fudbalu!

Legendarni Totti najavio povratak fudbalu!
Foto: X.com
Ikona Rome, ali i Evropskog i italijanskog fudbala, veliki Francesco Totti (48), ne isključuje mogućnost prekida penzije i povratka na zelene terene.

"Nikad ne reci nikad u životu. Neki igrači su se vratili fudbalu nakon nekoliko godina pauze. Moram naporno trenirati kako bih mogao igrati u Serie A. Neki klubovi iz lige su me nedavno kontaktirali, dogodilo se to prošlog mjeseca i oni žele da razmislim. Osjetio sam malo ludila i pitao sam se zašto me žele nakon toliko godina. Bit ću spreman za dva mjeseca", izjavio je Totti za TMW.

Nekadašnji golman Lazija Marco Ballotta najstariji je igrač koji je nastupio u Serie A, imao je 44 godine mjesec i osam dana. Gianluigi Buffon je drugi, a on je u maju 2021. godine nastupio za Juventus s 43 godine, tri mjeseca i 14 dana.

Totti je završio karijeru na kraju sezone 2017. godine nakon što je cijelu karijeru proveo u Romi. Za Vučicu je upisao 786 nastupa i 307 golova, a historijsku titulu prvaka Italije osvojio je 2001. godine pod vodstvom trenera Fabija Capella.

Tokom karijere je osvojio dva puta Kup Italije, kao i jednom Superkup Italije. Najbolji strijelac lige je bio u sezoni 2006./2007. s postignutih 26 pogodaka.

Također, Totti je u 58 utakmica odigranih za Italiju postigao devet golova, a od reprezentacije se oprostio kada je s Azzurrima osvojio Svjetsko prvenstvo 2006. godine.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo