22.10.2024 / 16:07 Ostali sportovi - Trešnjica

BK Goražde domaćin završne trke Premijer lige BiH u brdskom biciklizmu

BK Goražde domaćin završne trke Premijer lige BiH u brdskom biciklizmu
Foto: FENA

Biciklistički klub Goražde ovog vikenda bit će domaćin završne trke Premijer lige BiH u brdskom biciklizmu. Trka koja se nalazi u takmičarskom kalendaru Biciklističkog saveza BiH bit će održana na lokalitetu Trešnjice, a ugostit će najbolje bicikliste države.

Iz BK Goražde privode kraju posljednje pripreme za ovaj sportski događaj.

- Prvi put smo dobili organizaciju takmičarske brdske biciklističke utrke na što smo veoma ponosni. Više od mjesec i po dana naši članovi kao i simpatizeri kluba vrijedno rade na čišćenju niskog rastinja i pripremi staze i pristupnog puta te obezbjeđenju logistike. Postavili smo i tehničke elemente neophodne za trku i nadamo se da će sve proteći u najboljem redu - kazao je predsjednik BK Goražde Adnan Efendić.

Dodao je da se na utrci očekuje učešće velikog broja profesionalnih biciklista, ali i rekreativaca za koje će biti organizirana posebna utrka.

- Što se tiče tamičenja Biciklističkog saveza trka počinje u 12 sati, dok je za rekreativce utrka 'Hobi 1' i 'Hobi 2' planirana u 11 sati. Prijave su u toku do predzadnjeg dana, putem maila i na BS BiH i zasad smo zadovolji odzivom jer je veći broj klubova potvrdio dolazak – naveo je on uz napomenu da u klubu očekuju dobre rezultate.

- Naša su očekivanja dobra i nadamo se nekoj medalji sigurno. Naš takmičar Eldar Rahman u kategoriji U-23 ove godine je osvojio niz medalja i postao državni prvak u MTB za 2024. godinu. Uvijek težimo što boljim rezultatima, nastojimo omasoviti klub i radujemo se ovakvim događajima – istakao je Efendić.

Napomenuo je da staza prema Trešnjici zadovoljava sve standarde brdskog biciklizma.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo