22.10.2024 / 15:07 Izbori 2024 - Lokalni izbori

CIK potvrdio pobjedu Anesa Osmanovića u Odžaku

CIK potvrdio pobjedu Anesa Osmanovića u Odžaku
Foto: Vijesti.ba

Nakon što je sinoć kandidat SDA za načelnika Odžaka Anes Osmanović objavio da je odnio pobjedu, današnji rezultati koje je ažurirao CIK to i potvrđuju.

Kandidat HDZ-a Ilija Ilić osvojio je 2031 glas, a Osmanović (SDA) 2095 glasova.

Presudili su glasovi iz inostranstva.

"I na oficijelnoj stranici CIK BiH objava gdje sam sa 2095 glasova pobijedio u utrci za načelnika općine Odžak. Hvala svima koji su podržali mene na ovim izborima. Hvala i onim koji nisu jer su doprinijeli da ovi izbori ostanu historijski upamćeni kao praznik demokratije gdje je neizvjesnost trajala do zadnjeg sata i 20-tak dana nakon izbora", poručio je danas Osmanović. "Trudit ću se da opravdam ukazano povjerenje, da vas ne razočaram i da ZAJEDNO općinu Odžak učinimo još boljim mjestom za življenje. Hvala vam", stoji u njegovoj reakciji.

"Nakon što su prebrojani svi glasovi dijaspore tijesna utrka je završila mojom pobjedom za nekih 60-tak glasova razlike. Hvala svima koji su učestvovali na ovim izborima, mojim protukandidatima na fer i korektnoj borbi a nijanse su presudile", naveo je Osmanović u sinoćnoj objavi.

Dodaje da je kampanja bila praznik demokratije bez niskih udaraca i većih problema.

"Čestitam svim izabranim vijećnicima i želim im uspješan rad za boljitak naše općine. Hvala mojoj porodici koja je najviše istrpila, hvala aktivistima iz moje stranke koji su vjerovali u mene, hvala biračkim odborima i posmatračima koji su se trudili da izbori budu pošteni. Posebno hvala ljudima druge nacionalnosti koji su pobjedili predrasude dajući glas meni, a ja samo mogu kazati da neću razočarati i da ću se truditi biti načelnik otvoren za sve ljude bez obzira na nacionalne, politicke i vjerske razlike među nama", kaže Osmanović i dodaje:

"Hvala i ljudima iz dijaspore koji su pored svih svojih obaveza odvojili vrijeme i glasali. Velika je to čast i obaveza da opravdam ukazano povjerenje. Smatram da samo zajedno bez ikakvih podjela možemo učiniti Odžak još boljim mjestom za življenje. Također hvala svima kojima nisam stigao odgovoriti na veliki broj čestitki. Još jednom HVALA svima".


(Vijesti.ba)

Izdvajamo