21.10.2024 / 19:55 Fudbal - WWin liga BiH

Zrinjski iskoristio igrača više i ubjedljivo savladao Igman

Zrinjski iskoristio igrača više i ubjedljivo savladao Igman
Foto: HŠK Zrinjski Mostar
Uvjerljivom pobjedom 7:1 nad Igmanom, Zrinjski je zaključio program 10. kola WWin lige BiH.

Gosti iz Konjica poveli su u 10. minuti preko Mirsada Ramića, koji je brzu kontru Igmana pretvorio u vodeći pogodak.

No, prije tog gola vidjeli smo jednu jako diskutabilnu situaciju. Ramić je srušen na nekih 16 metara od gola Zrinjskog, ali nije bilo potencijalnog penala.

Sudija Mario Pejić iz Gruda nije se oglasio, a nije ni VAR soba.

Ključni trenutak utakmice dogodio se u 27. minuti kada je Pejić isključio Almira Bekića, koji je dobio dva žuta kartona u kratkom roku. U Igmanu su teško prihvatili tu odluku, počeli su žestoki protesti, dok je Husref Musemić prednjačio i dobio crveni karton.



Brojčanu prednost "plemići" su iskoristili u 32. minuti kada je za 1:1 pogodio Fran Topić.

Do poluvremena obje su ekipe imale po jednu veliku priliku. U 35. minuti Ramić je pogodio prečku Zrinjskog, a u 38. minuti šut Alena Jurilja na gol crti je zaustavio Igmanov odbrambeni igrač.

U nastavku na terenu je postojala samo jedna ekipa, a redom su pogađali Marijan Ćavar (51'), Tomislav Kiš (53'), Nardin Mulahusejnović (71'), Mario Ćuže (77'), Matija Malekinušić (83') i još jednom Kiš (90').

Bila je to šesta uzastopna prvenstvena pobjeda Zrinjskog nakon koje se mostarski klub izdvojio na vrhu tabele s 25 bodova, drugi Borac ima 22, a treće Sarajevo 21 bod. Slijede Željezničar (17), Posušje (14), Široki Brijeg (13), Radnik (13), Igman (13).

U zoni ispadanja su Velež (9), Sloga (9), GOŠK (4) i Sloboda (2).


(Vijesti.ba)

Izdvajamo