21.10.2024 / 17:01 Fudbal - Utakmica se igra bez publike

Navijači Novog Pazara se sukobili s policijom, ima povrijeđenih

Navijači Novog Pazara se sukobili s policijom, ima povrijeđenih
Foto: Screenshot
Nemiri su danas potresli Novi Pazar, kada su navijači FK Novog Pazara pokušali da prekinu fudbalsku utakmicu između FK Novi Pazar i FK Partizan.

Do sukoba je došlo u tri ključne ulice: Višegradskoj, Veljka Vlahovića i Kosančićevoj, gdje su navijači napali policijske snage, što je dovelo do eskalacije nasilja i prekida utakmice zbog jakih zvučnih eksplozija, poznatijih kao “topovski udari.”

Policija je brzo reagovala, ali su sukobi postajali sve intenzivniji, dok su se navijači organizovali u većim grupama na različitim lokacijama u gradu. Situacija je bila napeta, a prisustvo policije pojačano je kako bi se kontrolisala gužva i spriječile daljnje eskalacije.

Prema izvještajima s terena, nemiri su se proširili iz ulice Višegradske, a demonstranti su uspjeli da blokiraju i dijelove Veljka Vlahovića i Kosančićeve, gdje su pokušali da prekinu saobraćaj i izvrše dodatni pritisak na prisutne snage bezbjednosti.

Nasilje je kulminiralo kada su “topovski udari” i baklje izazvali prekid utakmice. Zvaničnici su pokušali da smire situaciju, ali bezuspješno. Mnogi stanovnici su izrazili zabrinutost zbog opasnosti po javnu sigurnost i integritet sportskih događaja u gradu.

Tokom sukoba, povrijeđen je jedan policajac koji je pokušavao da obuzda nasilne navijače. Njegovo stanje je trenutno stabilno, a medicinska pomoć mu je pružena na licu mjesta. Incident je dodatno pojačao napetost između policijskih snaga i navijača, što je izazvalo zabrinutost za sigurnost i organizaciju budućih sportskih događaja.

Ovaj incident dodatno je pogoršao već napetu situaciju između navijača i policije, a video snimak sukoba možete pogledati u prilogu.

Navijači FK Novog Pazara u obračunu sa policijom: IMA POVRIJEĐENIH-> OPŠIRNIJE NA LINKU-> https://www.sandzakdanas.rs/video-navijaci-fk-novog-pazara-u-obracunu-sa-policijom-ima-povrijedjenih-ekskluzivni-snimci/

Posted by Novi Pazar Danas on Ponedjeljak, 21. oktobar 2024.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo