21.10.2024 / 12:01 Fudbal - Foto

U Mostaru precrtan sporni grafit koji je bio okidač za nemire

U Mostaru precrtan sporni grafit koji je bio okidač za nemire
Komunalni redari jutros su u Mostaru prekrečili sporni grafit koji je između ostalog bio povod za velike nemire koji su se protekle noći dogodili u gradu na Neretvi.

Sve je rezultiralo ogromnom tučom navijača Veleža i Zrinjskog, a epilog su pet uhapšenih i troje teško povrijeđenih.

“Građani su prijavili da se u ulici Bulevar nadrevi revolucije u blizini Doma zdravlja okupilo više nepoznatih osoba s kapuljačama. Dolaskom policijske patrole grupa nepoznatih osoba počinje se kretati u pravcu Španskog trga, gdje se zaustavljaju kod javnog WC-a. Nakon nekog vremena policijska patrola se povlači prema kružnom toku na Španskom trgu.

U jednom trenutku iz smjera Krpića ulice izašla je veća grupa maskiranih nepoznatih osoba, koje su kod sebe imale drvene palice i baklje, gdje je došlo do sukoba između spomenute dvije grupe”, saopćeno je.

Nakon što je uspostavljen javni red i mir, policijski službenici su se prema nalogu uputili prema bolnicama u Mostaru. U RMC Safet Mujić, rekao je dežurni ljekar primili su osobu SG (1999.) koja je u tuči zadobila teške tjelesne povrede.

Na CUM-u im je dežurna liječnica rekla da su primile četiri osobe sa ozljedama iz tuče i to GD (2000.) BD (2005.) JG (2006.) BR (2009.) koji su zadobili teške povrede lica.Uhićeni su GD, BD, JG i smješteni u prostorije za zadržavanje.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo