21.10.2024 / 11:06 Crna hronika - MUP HNK

Epilog nereda u Mostaru: Troje uhapšenih, petero u bolnici

Epilog sinoćnjih nereda u centru Mostara je hapšenje tri osobe i to G.D. (2000.), B.D. (2005.) i J.G. (2006) dok ih je petero zbog povreda završilo u bolnici.

Trojica uhapšenih smješteni su u prostorije za zadržavanje PU Mostar.

''Djelatnici policije su poduzeli sve potrebne mjere i radnje na uspostavljanju javnog reda i mira nakon čega su se, po Naredbi, uputili u RMC Safet Mujić gdje je dežurni ljekar izjavio da su zaprimili osobu S.G.(1999) koji je zadobio teške tjelesne povrede u tuči.

Odlaskom na CUM Mostar, dežurni ljekar je izjavio da su zaprimili četiri osobe s povrede iz tuče i to G.D.( 2000), B.D.(20059, J.G.(2006) i B.R.(2009) koji je zadobio teške tjelesne povrede'', izvijestio je MUP HNK-a.

O svemu je upoznat tužilac i Odjel krim. policije koji poduzimaju sve potrebne mjere i radnje.

Naime, sinoć se na Bulevaru naredne revolucije kod Doma zdravlja okupilo više nepoznatih osoba s kapuljačama na glavi koji su se, po dolasku policijske patrole, počeli kretati prema Španskom trgu gdje se zaustavljaju kod objekta javnog WC-a.

U jednom trenutku iz pravca Ulice Krpića izlazi veća grupa maskiranih nepoznatih osoba koji su sa sobom imali drvene palice i baklje, gdje dolazi do sukoba između spomenute dvije grupe, stoji u izvještaju MUP-a HNK.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo