20.10.2024 / 17:03 Fudbal - WWin liga

Radnik savladao Slogu i učvrstio se u sredini tabele

Radnik savladao Slogu i učvrstio se u sredini tabele
Foto: Facebook
Odigrana je prva utakmica nedjeljnog rasporeda 10. kola WWin lige Bosne i Hercegovine između Radnika i Sloge, a meč je završio rezultatom 2:1 u korist domaćeg kluba.

Bijeljinski Radnik nije u najboljem raspoloženju dočekao ovu utakmicu, s obzirom na to da su u posljednja dva susreta doživjeli poraze. S druge strane, Sloga je u posljednjem kolu ostvarila značajnu pobjedu na Tušnju, gdje su savladali Slobodu rezultatom 3:0.

Domaćini su ovom pobjedom prekinuli svoj negativan niz i značajno podigli raspoloženje u timu.

U uvodnim minutama, meč je bio obilježen mnoštvom prekršaja, bez pravih prilika za pogodak. Prvi udarac na utakmici dogodio se u 13. minuti kada je Krajišnik pokušao iz daljine, ali je lopta otišla pored gola Pavlovića. U 19. minuti, Radnik je došao do prednosti. Nakon kornera koji je izveo Krajišnik, najbolji u skoku bio je Teodorović, koji je glavom pogodio mrežu gostiju za 1:0. Ovo je bio prvi gol dvadesetdvogodišnjeg fudbalera u dresu Radnika.

Nakon postignutog pogotka, Subašić je imao dobru priliku, ali njegov udarac desnom nogom nije pronašao put ka golu. Sloga, uprkos primljenom pogotku, imala je problema sa kreiranjem ozbiljnih šansi za izjednačenje.

U 35. minuti novi gol u mreži Pavlovića. Raspoloženi Teodorović je sjajno pobjegao odbrani gostiju i rutinski savladao iskusnog golmana Sloge. Pred kraj prvog poluvremena desio se prvi pokušaj gostiju. Đekić je šutirao, ali je lopta otišla pored gola Samurovića, te je ostalo 2:0.

Drugo poluvrijeme započelo je ubačajem Đokića, ali Dadić nije uspio kontrolisati, čime je propala prilika za Slogu. Par minuta poslije, Cruz je pokušao, ali je njegov udarac blokiran, te je rezultat ostao nepromijenjen. Dvije minute kasnije uslijedio je atraktivan pokušaj Maričića, čija je lopta otišla malo pored gola, bio bi to jedan od najboljih golova ove sezone. Nakon toga, Krajišnik je izveo slobodan udarac, ali je lopta otišla preko gola.

Od 77. minute dvoboja, domaći fudbaleri su ostali sa igračem manje. Korpulentni Vidić primio je dugu loptu, a nakon toga je Gavrić napravio prekršaj, što je rezultiralo direktnim crvenim kartonom. Gavrić će zbog ovog isključenja propustiti narednu utakmicu svog tima protiv Željezničara.

Nakon dodijeljenog slobodnog udarca, Sadiković je pokušao da izjednači rezultat, ali je njegov udarac završio u živom zidu. Pred sami kraj utakmice nakon ubačaja sa desne strane Vidić je pogodio za konačnih 2:1, prenosi SCsport.

Radnik će u petak gostovati na Grbavici kod Željezničara, dok će Sloga ugostiti GOŠK.

10. kolo:

Radnik – Sloga 2:1 ( Teodorović 19′, 35′, Vidić 90+4′)


(Vijesti.ba)

Izdvajamo