20.10.2024 / 13:20 Fudbal - Trener Sarajeva

Zekić govorio o 'slučaju Oliveira': Pravila se moraju znati

Zekić govorio o 'slučaju Oliveira': Pravila se moraju znati
Foto: Sport1

Zoran Zekić, trener ekipe sa Koševa, govorio je na press-konferenciji nakon utakmice u kojem je njegov tim nadigrao Velež s 4:0.

"Dosta čudna utakmica. Nervozna, rastrgana. Na kraju 4:0. Sada dobijam puno čestitki iz Hrvatske, ljudi misle da je bilo lagano. Najiskrenije, što se tiče protočnosti lopte, dosta loša utakmica, ali kada se čovjek smiri, igrali smo puno boljih utakmica koje nismo pobijedili. Dobili smo crveni, onda i Velež, pa igrali deset na deset. Rekao sam igračima da moramo biti još puno bolji. Moramo biti svjesni da moramo biti puno pametniji i okomitiji", rekao je Zekić na početku svog obraćanja.

Vladan Bubanja se vratio u roster.

"Kada imaš čovjeka koji toliko radi u tim fazama, kada te neko oslobodi odbrambenih zadataka, igrači naprijed bi to trebali malo iskoristiti. Ima dosta detalja sa kojima nisam zadovoljan", govori hrvatski stručnjak.

Realizacija bordo tima je večeras bila dosta bolja u odnosu na ranije mečeve.

"Sreća je da smo zabili ta dva gola na brzinu, za razliku od prijašnjih utakmica gdje smo promašili veliki broj šansi. Sa te strane sam jako zadovoljan, sa puno drugih nisam", izjavio je Zekić.

Aldin Turkeš je večeras bio strijelac, a Renan Oliveira nije bio u rosteru.

"Turkeš je napravio ono što je trebao. Mislim da on još može igrati puno bolje. Što se tiče Renana, dešava se proces života. Sve će biti okej, svi znamo gdje smo i šta smo. Kada pređeš kapiju u kampu, znamo kakva su pravila. Nemam luksuz da budem mekan, Sarajevo zahtjeva da moram biti pravičan. Nadam se da jesam pravičan, ako to budem, nadam se da će me igrači slijediti", poručio je trener bordo tima.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo