20.10.2024 / 10:18 Fudbal - Najveći ikada

Bajraktarević sinoć igrao protiv Messija, Argentinac zabio het trik za 11 minuta

Bajraktarević sinoć igrao protiv Messija, Argentinac zabio het trik za 11 minuta
Foto: X.com

Inter Miami kasno sinoć je uvjerljivo savladao New England Revolution rezultatom 6:2 u posljednjem ligaškom kolu MLS-a, a hat-trick za domaće je postigao Lionel Messi.

Ekipa iz Miamija je regularni tok sezone okončala sa rekordna 74 boda. Reprezentativac Bosne i Hercegovine Esmir Bajraktarević odigrao je skoro cijeli susret, tačnije 88 minuta.

Messi je igrao 35 minuta u nastavku meča, ali i to mu je bilo dovoljno da ponovo zadivi Amerikance, jer je regularni dio sezone završio sa 20 golova i 16 asistencija u svega 19 mečeva.

Luca Langoni i Dylan Borrero doveli su goste u vodstvo 2:0, ali je Luis Suarez s dva brza gola u finišu prvog poluvremena poravnao na 2:2.

Ostatak utakmice protekao je u potpunoj nadmoći Intera. Cremaschi je postigao gol u 58. minuti za 3:2 i to na asistenciju Messija koji je tek ušao u igru, da bi potom najbolji nogometaš svih vremena stupio na scenu.Messi je u rasponu od samo 11 minuta postigao hat-trick za konačnih 6:2 i tako je postao najbolji strijelac kluba svih vremena sa 33 gola.

Bajraktarević je za New England igrao do 88. minute i ponovo je pokazao nekoliko dobrih poteza i svoj veliki nogometni potencijal.

Inače, predsjednik FIFA-e Gianni Infantino potvrdio je u subotu navečer da će Inter Miami igrati na Svjetskom klupskom prvenstvu 2025. godine, nešto što se dugo očekivalo s obzirom na Messijevu ogromnu popularnost širom svijeta.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo