19.10.2024 / 18:40 Fudbal - Naš Dijamant

Edin Džeko otkrio koji mu je bio najbolji trenutak u karijeri

Edin Džeko otkrio koji mu je bio najbolji trenutak u karijeri
Foto: X.com

Pred veliki derbi italijanske Serie A između Rome i Intera, Gazetta je radila veliki intervju sa bivšim članom i jedne i druge ekipe, našim dijamantom Edinom Džekom.

Edin Džeko je igrao za Romu od 2015. godine do 2021. godine, a onda prelazi u Inter u kojem se zadržava do 2023. godine.

Poznato je da Džeko nije želio da ide, ali Inter je odlučio drugačije što kapitenu BiH u tom momentu nije bilo jasno.

"Ako su tako odlučili, to znači da su se i trener i cijelo rukovodstvo usaglasili sa tom odlukom. Bilo mi je čudno i trebalo mi je vremena da to shvatim. Odluku sam poštovao zbok korektnosti koja je vladala u Interu. Ipak su to bile dvije važne sezone", rekao je bh. Dijamant.

Dodao je kako ga najviše boli poraz u finalu Lige Prvaka svog bivšeg kluba Manchester Cityja.

"Osjetio sam veliku tugu nakon tog susreta. Svako malo mi iskoči akcija na gol Cityija na Instagramu i ja to jednostavno preskočim jer me previše boli da to gledam. Taj meč me jako pogodio jer sam mislio da smo uspjeli, ali na kraju je ostao samo gorak okus u ustima", požalio se Džeko.

Kapiten se prisjetio prve utakmice koju je odigrao na stadionu Olimpico kada je potpisao za Inter. Tu je Inter slavio sa 3:0 i jedan od golova je zabio upravo Edin Džeko.

"Sjećam se te prve utakmice koju smo pobijedili sa 3:0 među kojima je bio moj pogodak. Možda se nije vidjelo na meni, ali u sebi sam osjetio veliku "vatru". Osjećao sam da su navijači oba tima bili na mojoj strani. Vratio sam se na moj stadion, na Olimpico koji je bio moj stadion, koji sam osjećao kao svoju kuću. Takvu emociju nisam nikada osjećao", podijelio je Dijamant.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo