19.10.2024 / 17:43 Fudbal - Pogledajte

Haris Tabaković postigao prvijenac u Bundesligi za pobjedu svog Hoffenheima

Haris Tabaković postigao prvijenac u Bundesligi za pobjedu svog Hoffenheima
Foto: Screenshot

A reprezentativac Bosne i Hercegovine Haris Tabaković postigao je prvi gol u karijeri u najelitnijem rangu njemačkog fudbala za svoj Hoffenheim.

Nakon što je nakon početka sezone stigao u Hoffenheim iz Herthe, Tabaković dobija vrlo malo šanse i čeka minute s klupe. Danas ih je konačno dobio i iskoristio jer mu je desetak minuta trebalo za prvijenac u dresu Hoffenheima.

Hoffenheim je u vrlo uzbudljivoj utakmici slavio protiv Bochuma rezultatom 3:1, a gosti su pri rezultatu 2:2 u posljednjim sekundama promašili jedanaesterac za poravnanje i veliki bod.

No, umjesto da bude 2:2, nakon promašenog penala za goste, domaći su preko Harisa Tabakovića ovjerili trijumf. Bila je to odlična kontra Hoffenheima, Jacob Bruun Larsen je asistirao našem reprezentativcu, a on posiže gol nakon 14 minuta u igri.

To je za Tabakovića tek četvrti nastup u Bundesligi. Prethodno je u prošloj sezoni bio najbolji strijelac popularne Cvajate sa 22 gola u dresu Herthe.

U ostalim utakmicama nije bilo većih iznenađenja, a pobjede su ostvarili RB Leipzig, Bayer Leverkusen, Monchengladbach i Freiburg.

Pogodak Tabakovića pogledajte OVDJE.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo