19.10.2024 / 11:00 Fudbal - Claudio Lotito

Šef Lazija otkrio zašto je otpustio Tudora: Ponašao se kao vlasnik kluba

Šef Lazija otkrio zašto je otpustio Tudora: Ponašao se kao vlasnik kluba
Foto: Agencije
Igor Tudor iznenađujuće je na kraju prošle sezone dobio otkaz u Laziju.

Očekivalo se da ostane, jer je evidentno podigao ekipu u zadnjih 11 utakmica sezone, koliko ju je vodio. Lazio je pod njim pobijedio 6, remizirao 3 i izgubio 2 utakmice za sedmo mjesto na kraju sezone, nakon što je Tudor preuzeo klupu od Maurizija Sarrija, prenosi Index.

On je otišao jer je vlasnik kluba Claudio Lotito shvatio da je trener izgubio svlačionicu. Lotito je za DAZN otkrio zašto je u zadnje vrijeme često mijenjao trenere:

"Bio sam u dobrim odnosima sa Sarrijem. On ima svoj stav, ali imali smo dobru hemiju temeljenu na međusobnom poštovanju. Ali, nakon jedne loše utakmice na Olimpicu primijetio sam da je ekipa izgubila želju boriti se. On se složio i poslao igrače na dodatni trening. Ipak, neki igrači to nisu dobro prihvatili. To je pokazalo da postoji dubok problem. Sarri je shvatio da više ne može voditi svlačionicu, pa je dao ostavku."

Lotito je zatim četiri mjeseca nakon otkaza Tudoru otkrio zašto je otpustio Sarrijevog nasljednika ubrzo nakon što je ovaj potpisao ugovor do ljeta 2025.:

"Moram priznati da je Tudor izazvao pozitivnu reakciju kod ekipe. Međutim, na kraju sezone rekao je da moramo napraviti drastične promjene, među kojima je i to da prodamo igrače za koje je rekao da rade probleme. Shvatio sam da ga moram otpustiti, jer se osjećao i ponašao kao vlasnik kluba."

Lotito je tada doveo trećeg trenera u tri mjeseca. Evo kako komentariše Marca Baronija, koji i dalje vodi ekipu: "Sada imamo trenera koji govori istim jezikom i želi dokazati svoju vrijednost. Jasno je da svi moraju stati iza njega."


(Vijesti.ba)

Izdvajamo