19.10.2024 / 09:00 Fudbal - Iznenađujući potez

Španci otkrili odluku FIFA-e: Messi će zaigrati protiv Barcelone?

Španci otkrili odluku FIFA-e: Messi će zaigrati protiv Barcelone?
Foto: Agencije
Lionel Messi na ljeto bi mogao igrati protiv Barcelone u čijem je dresu ispisao historiju i, između ostalog, osvojio četiri naslova Lige prvaka, deset pokala u La Ligi te u osam navrata bio proglašen za najboljeg igrača svijeta.

FIFA će, naime, prema pisanju španske Marce uskoro i zvanično objaviti kako će Inter Miami biti pozvan da igra Svjetsko klupsko prvenstvo kojem je idućeg ljeta domaćin SAD. Klub iz Miamija pozivnicu je zaslužio kao najbolja ekipa regularnog dijela sezone MLS-a, dakle i prije doigravanja, prenose Sportske Novosti.

Među 32 kluba koji će prvi put igrati Svjetsko klupsko prvenstvo u novom formatu ostala su upražnjena još dva mjesta. Jedno će, dakle, pripasti Inter Miamiju kao predstavniku zemlje domaćina dok je drugo rezervisano za osvajača Copa Libertadores čije se finale igra u decembru. U konkurenciji su Mineiro, Peñarol, Botafogo i Olimpia (Paragvaj).

Do sada je poznato 30 učesnika.

CONCACAF će predstavljati Rayados de Monterrey, León i Pachuca (Meksiko) te Seattle Sounders (SAD), CONMEBOL šalje Palmeiras, Flamengo i Fluminense, Boca Juniors i River Plate, UEFA se uzda u Chelsea, Real Madrid, Manchester City, Bayern, PSG, Inter, Dortmund, Porto, Atlético, Benfica, Juventus i Red Bull Salzburg, iz Azije dolaze Al Hilal (Saudijska Arabija), Urawa Red Diamonds, južnokorejski Ulsan i emiratski Al Ain, predstavnici Afrike bit će Al-Ahly (Egipat), Wydad Casablanca (Maroko), Esperance (Tunis) i Mamelodi Sundowns (Južna Afrika), a Oceanije Auckland City (Novi Zeland).

Svjetsko klupsko prvenstvo, koje će biti uvertira Mundijalu u SAD-u godinu dana kasnije, igrat će se od 15. juna do 13. jula u 11 gradova.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo