17.10.2024 / 19:12 BiH - Nakon poplava

Vlada SBK donijela Odluku o prestanku stanja nesreće

Vlada SBK donijela Odluku o prestanku stanja nesreće
Foto: Arhiva
Na prijedlog Kantonalnog štaba civilne zaštite, Vlada Srednjebosanskog kantona donijela je u četvrtak Odluku o prestanku stanja nesreće uzrokovane obilnim padavinama na području tog kantona.

Općine Fojnica i Kiseljak su 14. oktobra, a općina Kreševo 17. oktobra, donijele odluke o proglašenju prestanka stanja nesreće uzrokovane obilnim padavinama.

Kantonalni štab civilne zaštite zadužen je da i dalje prati i procjenjuje situaciju na području SBK i na toj osnovi utvrđuju mjere i aktivnosti potrebne za normalizovanje stanja u općinama Fojnica, Kiseljak i Kreševo, objavili su iz Vlade.

Kako dodaju, zadužili su rukovodoce organa uprave i upravnih organizacija SBK, da u okviru svoje redovne djelatnosti, obavljaju i dodatne poslove koji se odnose na otklanjanje posljedica nastalih djelovanjem nesreće.

Kantonalna uprava za civilnu zaštitu zadužena je da, u slučaju potrebe, stavi na raspolaganje snage i sredstva službi za zaštitu i spašavanje SBK.

Kantonalna komisija za procjenu šteta dužna je dostaviti konačno izvještaj o procijenjenoj šteti Vladi na razmatranje i usvajanje najkasnije u roku od 15 dana od dana kada općinske komisije u cjelini završe izradu izvještaja o procijenjenoj šteti.


(Vijesti.ba/FENA)

Izdvajamo