17.10.2024 / 17:43 BiH - CBBiH

Stalni odbor za finansijsku stabilnost BiH: Bankarski sektor stabilan

Stalni odbor za finansijsku stabilnost BiH: Bankarski sektor stabilan
Foto: CBBiH
U organizaciji Centralne banke Bosne i Hercegovine (CBBiH) danas je održana sjednica Stalnog odbora za finansijsku stabilnost (SOFS) na kojoj je konstatovano da je bankarski sektor u BiH stabilan, dobro kapitaliziran i likvidan, sa dobrim pokazateljima poslovanja te da ne postoje bilo kakvi elementi koji ugrožavaju finansijsku i monetarnu stabilnost u zemlji.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Ministarstva finansija Federacije Bosne i Hercegovine, Agencije za osiguranje depozita Bosne i Hercegovine, Agencije za bankarstvo Federacije BiH, Ministarstva finansija Republike Srpske i Agencije za bankarstvo Republike Srpske.

Uvažavajući sve izazove koji su aktuelni na lokalnom ali i međunarodnim finansijskim tržištima, dogovoren je daljnji kontinuitet rada u pogledu razmjene informacija i analiza u cilju očuvanja finansijske stabilnosti i daljnjeg unaprjeđenja finansijskog sektora - saopćio je Ured za komunikacije Centralne banke BiH.

Osim članica Stalnog odbora za finansijsku stabilnost, sastanku su prisustvovali i viceguverneri CBBiH, a sastankom je predsjedavala guvernerka Centralne banke Bosne i Hercegovine Jasmina Selimović.


(Vijesti.ba/FENA)

Izdvajamo