17.10.2024 / 14:11 Fudbal - Wwin liga BiH

'Manijaci' poslije dvije godine ponovo u Banjaluci

'Manijaci' poslije dvije godine ponovo u Banjaluci
"Manijaci"

Navijačima sarajevskog Željezničara dozvoljen dolazak na derbi protiv Borca.

 

Banjalučki Borac u nedjelju od 19.45 sati dočekaće Željezničar u derbiju 10. kola Premijer lige BIH koje je ranije bilo odgođeno zbog stravičnih poplava u BIH.

Ovaj derbi trebalo je da bude odigran 7. oktobra i tada je pred duel ova dva kluba MUP RS donio odluku o zabrani dolaska navijača Željezničara u Banjaluku, međutim, ona je sada promijenjena.

Navijačima Željezničara, popularnim “Manijacima” dozvoljen je organizovan dolazak u Banjaluku i oko 200 prostalica kluba sa Grbavice trebalo bi da pruži podršku svom timu na Gradskom stadionu u Banjaluci.

Biće to prvi put da Željezničar ima podršku svojih navijača u Banjaluci još od avgusta 2022. godine.

Nakon toga, na njihovom narednom međusobnom duelu igranom u Banjaluci u aprilu 2023. godine nije bilo navijača Željezničara jer su oni vraćeni u Sarajevo iako su stigli nadomak Banjaluke. Naime, tada je najavljen dolazak 260 navijača, a krenulo ih je oko 400 zbog čega je policija odlučila da iz bezbjednosnih razloga ne dozvoli dolazak u Banjaluku.

"Manijacima" je zabranjen dolazak i na naredni derbi u Banjaluci, u novembru prošle godine, a policija je tada saopštila da je došla do saznanja da navijači Borca spremaju napad na navijače sarajevskog tima na području Banjaluke, zbog čega je spriječila njihov dolazak.

Poslije više od dvije godine pristalice sarajevskog kluba će bodriti svoju ekipu na Gradskom stadionu u Banjaluci, piše Mondo.

 

(Vijesti.ba)

Izdvajamo