16.10.2024 / 19:22 BiH - Osobe sa invaliditetom

Savez SUMERO produžio rok za prijave za projekt 'SPRINT'

Savez SUMERO produžio rok za prijave za projekt 'SPRINT'

Savez SUMERO objavio je da su, zbog nemilih događaja i tragedije koja je zadesila Bosnu i Hercegovinu, odlučili produžiti rok za prijave za projeket "SPRINT - Sistem poboljšanja radne integracije osoba sa invaliditetom na tržište rada" do 25. oktobra ove godine.

Projekt "SPRINT" nudi mogućnost za profesionalni razvoj, te podršku prilikom aktivacije i zapošljavanja osoba sa invaliditetom (15-64 godina) na otvorenom tržištu rada.

Javni poziv je dio projekta SPRINT koji Savez SUMERO provodi u partnerstvu s Regionalnom razvojnom agencijom za regiju Centralna BiH – REZ, Koalicijom organizacija osoba sa invaliditetom Zeničko-dobojskog kantona, EDUKA BH - Centar za obrazovanje odraslih, Službom za zapošljavanje ZDK, Službom za zapošljavanje SBK/KSB, Savezom udruženja/udruga poslodavaca ZDK, Udrugom poslodavaca općine Vitez i Udrugom ProReha.

Projekat je jedinstven jer prepoznaje specifične izazove sa kojima se suočavaju osobe sa invaliditetom u procesu zapošljavanja.

Prijavu je moguće popuniti na linku https://sumero.ba/poziv-poslodavcima-projekat-sprint/ ili putem online obrasca https://forms.gle/Dic7mdRGB4SWYpJ79, saopćeno je iz Saveza SUMERO.

(Vijesti.ba/FENA)

Izdvajamo