16.10.2024 / 14:53 Fudbal - Legenda kluba

Cantona napao vlasnike Uniteda: Skandalozno je šta su uradili Fergusonu

Cantona napao vlasnike Uniteda: Skandalozno je šta su uradili Fergusonu
Foto: Eric Cantona
Bivša zvijezda Manchester Uniteda, Francuz Eric Cantona, kritizikovao je nove vlasnike kluba jer su prekinuli saradnju sa ikonom kluba Alexom Fergusonom.

Ferguson (82) je u utorak smijenjen sa pozicije "globalnog ambasadora" i direktora tog kluba koju je obnašao od 2013. godine.

"Sir Alex Ferguson bi trebao raditi što god želi u klubu do kraja života. Kakav nedostatak poštovanja, to je potpuno skandalozno", rekao je Cantona i dodao da će Fergusona uvijek smatrati glavnim šefom.

"Novi vlasnici Uniteda pokazali su da ne razumiju i ne poštuju fudbal, a nadam se da će zbog ovoga biti bačeni u veliku vreću gova*a", dodao je.

Ferguson je predvodio Manchester United od 1986. do 2013. godine, a za to vrijeme je osvojio 13 Premier liga, pet FA kupova i dva trofeja Lige prvaka.

S obzirom da je osvojio više od polovine svih titula (20) u klupskoj historiji, Škot je nesumnjivo najuspešniji Unitedov trener.

MEN piše da je Ferguson za prvih osam mjeseci na funkciji ambasadora Manchester Uniteda zaradio 2,16 miliona funti.

Hemijska kompanija Ineos, u vlasništvu milijardera Jima Ratcliffea, u februaru ove godine postala je manjinski vlasnik Manchester Uniteda.

Razlog zbog kojeg je Ferguson dobio otkaz je smanjenje klupskih troškova, a on je tek jedan od 250 ljudi koji su proglašeni tehnološkim viškom.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo