15.10.2024 / 00:00 Fudbal - Selektor Mađarske

Rossi zadovoljan pobjedom u Zenici, nada se trijumfu i protiv Holandije

Rossi zadovoljan pobjedom u Zenici, nada se trijumfu i protiv Holandije
Foto: FENA
Fudbaleri Mađarske zasluženo su slavili večeras na Stadionu "Bilino polje" u Zenici protiv Bosne i Hercegovine rezultatom 2:0 (1:0), čime su nakon 4. kola Lige nacija A praktično osigurali minimalno baraž, ali su ostali i u igri za drugo mjesto grupi 3 te opstanak u Ligi nacija A.

Oba gola za goste postigao je Dominik Szoboszlai, koji je pogodio u 38. minuti te u 49. minuti iz penala. Selektor Mađarske Marco Rossi istakao je zadovoljstvo ovom, prvom pobjedom u ovogodišnjem ciklusu Lige nacija A.

- Znali smo da pobjedom ili neriješenim rezultatom možemo ostati, ali smo ipak upisali pobjedu. Bosna je u početku više napadala, ali sam želio da imamo više posjed lopte nego smo imali na početku - kazao je Rossi, koji je podvukao kako nisu tim iz top klase evropskog nogometa.

Potvrdio je konstataciju novinara kako je težište igre njegovog tima večeras bilo po lijevoj strani, gdje je, kako je istakao, imao dobre i brze igrače pa se odlučio na takav način napadati bh. tim.

On je izrazio nezadovoljstvo što se potencira kako ovo takmičenje nije bitno te je podsjetio kako je jedna selekcija Engelske trenutno u Ligi B te da, ako ne preuzmu rizik, neće se ništa promijeniti. Odnosno, nije sigurno da će izboriti prelazak u Ligu nacija A.

Mađarima u prilog ide i večerašnji poraz Nizozemske na gostovanju u Njemačkoj (1:0), čime je, praktično, ostala samo dilema koja će ekipa u grupi 3 okončati kao druga. Njemačka je gotovo izvjesno osigurala prvu poziciju u grupi.

- Igrali smo s  njima i znamo šta nas očekuje u Amsterdamu. Naravno da želimo da pobijedimo i osvojimo tri boda, ali moramo igrati oprezno i strpljivo da nam se ne bi desilo kao u Njemačkoj (0:5). Ako bude sreća na našoj strani, možemo se nadati pobjedi - poručio je Rossi.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo