15.10.2024 / 06:33 Fudbal - Poraz od Mađarske

Katić razočaran: Nismo zaslužili, nismo bili pravi

Katić razočaran: Nismo zaslužili, nismo bili pravi
Foto: Vijesti.ba
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je sinoć na Stadionu "Bilino polje" u Zenici od Mađarske s 0:2 (0:1) u susretu 4. kola Ligi nacija A, nakon čega je postalo izvjesno da će “Zmajevi” završiti kao posljednji u grupi 3.

Mađari su poveli u 38. minuti,  a strijelac je bio Dominik Szoboszlai, kojem je asistirao Zsolt Nagy. Szoboszlai je postigao i drugi gol za svoj tim, nakon penala u 49. minuti, kojeg je nespretnom reakcijom u svom 16-ercu skrivo rezervista Nail Omerović, koji je na poluvremenu ušao umjesto Jusufa Gazibegovića.

Nikola Katić se ustalio u sredini naše odbrane.

"Teško razočarenje. Izgubili smo  utakmicu koja je bila direktni duel za ostanak u Ligi A nacija i za baraž za SP. Nismo zaslužili, nismo bili pravi. Moramo se iščupati iz ovoga i raditi dalje. Brzo je novo okupljanje, moramo igrati što bolje u klubovima, raditi jače i sljedeći put kad se okupimo dati više i bolje i nadam se ostvariti bolje rezultate. Dobar dio utakmice bili stabilni, ali primili smo dva gola iz grešaka, prvi iz odbijene i izgubljene lopte na sredini, drugi iz loše procjene. Ne mogu reći da su nas nešto nadigrali, već da su igrali pametnije nego mi. Nismo ispoštovali ono što  je selektor tražio od nas i to je realan rezultat na kraju", poručio je Katić.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo