14.10.2024 / 23:36 Fudbal - Liga nacija

Džeko nakon novog poraza: 'I mi igrači treba da se zapitamo...'

Džeko nakon novog poraza: 'I mi igrači treba da se zapitamo...'
Foto: Vijesti.ba
Reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je večeras na stadionu "Bilino polje" u Zenici od Mađarske rezultatom 1:2 (0:1) u okviru 4. kola grupe A3 UEFA Lige nacija.

Kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko nije bio zadovoljan nakon novog poraza Zmajeva.

"Promijenili smo formaciju, pokušali nešto drugačije, jer su nam nedostajala dva važna igrača. Krenuli smo jako dobro, imali dvije šanse i htjeli smo da igramo, imali voljni momenat i ne znam šta se onda desilo. Oni su počeli da igraju dugim loptama, a mi to prihvatili. Onda primimo gol iz greške, na ovom nivou to se kažnjava. Gazibegović i Tahirović su imali šanse, nije bilo sreće. Naša najveća greška je što smo stali, vidilo se da Mađarima nije bilo svejedno. Sve ekipe u grupi su dva „levela“ iznad nas, ali ne treba se unaprijed predavati. Na svim utakmicama smo imali aktivan rezultat skoro do samog kraja utakmice", rekao je Džeko.

"Kao i zadnja utakmica protiv Njemačke, moramo da učimo iz grešaka, ali nam nekako nam treba puno vremena. I mi igrači moramo da se zapitamo šta radimo na terenu i koliko dajemo od sebe. Trka, požrtvovanost, sve je to lijepo, ali treba ubaciti malo više kvaliteta bez straha", zaključio je bh. kapiten.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo