14.10.2024 / 23:12 Fudbal - Nakon poraza od Mađarske

Barbarez: Bilo je dosta grešaka, nismo bili zadovoljni Gazibegovićem

Barbarez: Bilo je dosta grešaka, nismo bili zadovoljni Gazibegovićem
Foto: Vijesti.ba
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je večeras na Stadionu "Bilino polje" u Zenici od Mađarske s 0:2 (0:1) u susretu 4. kola Ligi nacija A, nakon čega je postalo izvjesno da će “Zmajevi” završiti kao posljednji u grupi 3.

Nakon još jednog razočarenja za mnogobrojne koji vole Bosnu i Hercegovinu i njenu fudbalsku reprezentaciju, javnosti se obratio selektor Sergej Barbarez, koji je u šest utakmica do sada na klupi ubilježio pet poraza.

“Danas je ideja bila da krenemo s četiri nazad, sa dva defanzivna i tri ofanzivna vezna. Gledali smo da Gazibegović i Hajradinović igraju pozicije na kojima se osjećaju dobro. Utakmica je dobra krenula, ali pred kraj prvog i na početku drugog poluvremena primimo golove. Nismo bili zadovoljni Gazibegovićem u prvom poluvremenu i imamo pravo da zamijenimo kada neko nije OK”, rekao je Barbarez, te nastavio:

“To je razlika između njih i nas. To je svjetska klasa, kada izađu pred gol. Više grešaka je bilo, sigurno nije radi jednog igrača. Idemo dalje, pokušat ćemo sljedeće dvije utakmice da odigramo dobro, ovo je sastavni dio svega.”

“Reagovali smo na naše igrače, morali smo negdje kompenzirati i pokušali smo iznenaditi Mađare i to je na početku funkcionisalo. Oni su skoro svaki zračni duel dobili i čitav koncept njihove igre su duge lopte, skok i orijentisanje prema brzim igračima. Ni jednom svom igraču ne mogu zamjeriti zalaganje, ponos na ovaj dres i sada sam im rekao da život ide dalje. Pokušat ćemo u bliskoj budućnosti neke rezultate ostvariti", rekao je selektor.

Selektor je potom odgovorio na pitanje o tome kako se spremiti za naredne protivnike u UEFA Ligi nacija – Njemačku i Holandiju.

“Sada je prerano o svemu pričati. Treba ovu utakmicu analizirati. Ako budu svi zdravi, pokušat ćemo se vratiti na staru igru. Pokušavamo promijeniti nešto, da to ne bude šablonski fudbal i oni prihvataju to”, rekao je Barbarez pa potom zaključio:

“Oni su vrlo sretni što igraju za ovu državu i reprezentaciju i uvijek im pričam šta znači iskustvo na ovom nivou, jer u svojim klubovima nisu na tom nivou. Treba poboljšati kroz vrijeme, ali ovo je naša realnost i ja to ne govorim bezveze. Moramo biti hrabri, moramo htjeti i ostalo sve stoji na meni.”

Reprezentacija Bosne i Hercegovine će naredni susret odigrati u okviru petog kola UEFA Lige nacija protiv Njemačke 16. novembra u Freiburgu.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo