14.10.2024 / 15:04 Tenis - Bh. teniserka

Tea Kovačević osvojila Sofiju bez izgubljenog seta

Tea Kovačević osvojila Sofiju bez izgubljenog seta
Foto: Teniski savez BiH / Vijesti.ba

Bosanskohercegovačka juniorska reprezentativka i prvakinja Europe, teniserka Tea Kovačević je prošlog vikenda ostvarila još izuzetan rezultat osvajanjem prvog mjesta na međunarodnom teniskom turniru prve kategorije iz kalendara Tennis Europe za juniorke 16 godina starosti.

Turnir se odigrao u glavnom gradu Bugarske, Sofiji od 5 do 16 oktobra 2024.godine.

Turnir "SOFIA CUP" koji je Tea osvojila dolazi u pravom trenutku, odnosno u Teinom pripremnom periodu za završni Masters turnir, najboljih osam juniorki Evrope, koji će se odigrati od 23.10. do 26.10.2024.godine u Monte Carlu.

Na turniru u Sofiji, Tea Kovačević je bez izgubljenog seta došla do prvog mjesta te na taj način potvrdila svoju domnaciju u kategoriji juniorki i do 16 godina starosti.

U 2024.godini, Tea je osvojila četiri U16 turnira prve kategorije iz kalendara Tennis Europe.

Tea je u finalu pobijedila Eleonoru Tonevu iz Bugarske. Nakon vodstva od 6/2 i 3/0 za bosanskohercegovačku teniserku, godinu dana starija bugarska igračica je predala meč.

Čestitamo našoj Tei na još jednom izvanrednom rezultatu te joj želimo da pripreme za Masters u Monte Carlu odradi na najvišem nivou, kako bi ostvarila još jedan veliki sportski rezultat te donijela novi pehar u Bosnu i Hercegovinu, poručuju iz Teniskog saveza BiH.

 

(Vijesti.ba)

Izdvajamo