14.10.2024 / 11:14 BiH - Skoro milion KM

Osigurana sredstva za završetak ambulante u Tojšićima u općini Kalesija

Osigurana sredstva za završetak ambulante u Tojšićima u općini Kalesija
Foto: FENA

Načelnik Općine Kalesija Sead Džafić pokrenuo je postupak javne nabavke za završetak ambulante u Tojšićima, a za tu namjenu predviđena su sredstva u iznosu od 979.999 KM.

Riječ je o sredstvima koja su planirana budžetom Općine za ovu godinu, ali i dijelom sredstava koja su došla sa većih nivoa vlasti.

Time se rješava dugogodišnji problem neuslovnih prostorija stare ambulante, gdje se liječe mještani tog naselja, ali i naselja koja gravitiraju tom području.

- Kada smo radili projekt ambulante u Tojšićima imali smo viziju da tu bude smještena i Služba hitne medicinske pomoći koja bi pokrivala zapadni dio općine, ali isto tako i specijalističke ordinacije poput ginekologije, stomatologije, oftalmologije, ali i laboratorija za nalaze krvi i urina. Također, tu smo planirali da budu smješteni i pedijatar, kao i apoteka, da sve bude u jednoj ustanovi - istakao je Džafić.

Općina Kalesija je u prethodnom periodu izdvajala novčana sredstva za izgradnju ambulante Vukovije Donje, opremanje ambulanti Seljublje, Memići, Gojčin, Rainci Gornji, Vukovije Gornje ali i centralnog Doma zdravlja, a sve kako bi bilo bolje pacijentima i ljekarima, saopćeno je iz Općine Kalesija.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo