14.10.2024 / 10:38 BiH - Donja Jablanica

CZ HNK: Spasilački timovi nastavljaju potragu za stradalima

CZ HNK: Spasilački timovi nastavljaju potragu za stradalima
Foto: FENA
Nastavljen je rad spasilačkih timova na pronalasku stradalih osoba u Donjoj Jablanici, izvijestio je Operativni centar Civilne zaštite (OCCZ) Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK).

U sve dijelove općine Jablanica vrši se dostava hrane i lijekova dok više stotina volontera iz zemlje i inostranstva, uz pomoć strojeva, vrše raščišćavanje putnih komunikacija i objekata na području pogođenom poplavama.

Putne komunikacije s pojedinim naseljenim mjestima na području općine Jablanica još uvijek su u prekidu. Opskrba električnom energijom uspostavljena je u svim naseljenim mjestima, izuzev jednog dijela Donje Jablanice. Također, nastavljeni su radovi na popravku vodovodne i telefonske mreže.

Magistralne ceste M-17, M-17-5 i M-16-2 održava Direkcija cesta FBiH sa svojim projektantskim i izvođačkim firmama.

Zbog oštećenja kolovoz obustavljen je saobraćaj na magistralnoj cesti M-17.5 Jablanica – Blidinje. Na dionici M-17 Jablanica – Mostar (dionica Jablanica – Potoci), saobraćaj je obustavljen u vremenu od 7 do 19 sati, dok će u vremenu od 19 do 7 sati saobraćaj biti omogućen za sve kategorije vozila.

Na područjima pogođenim poplavama, odronima i klizištima upozorava se na povećanu mogućnost od obrušavanja zemlje ili kamenja na kolnik, stoji u izvještaju OCCZ HNK-a.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo