14.10.2024 / 09:41 Ekonomija - Prošli rokovi

Autoceste FBiH obmanule javnost: Izgradnja LOT-a 3B još nije počela

Autoceste FBiH obmanule javnost: Izgradnja LOT-a 3B još nije počela
Foto: Vijesti.ba

Autoceste Federacije BiH izigrale su još jedno obećanje.

Iako su javnost uvjeravali kako će nastavak izgradnje zadnje dionice Sarajevske zaobilaznice početi u trećem kvartal 2024. godine, od toga nije bilo ništa.

- Očekivani nastavak izgradnje ove dionice je treći kvartal 2024. godine, poručili su iz Autocesta FBiH za Vijesti.ba u odgovoru početkom juna te dodali da uz dobar angažman izvođača i adekvatnu dinamiku, svi radovi mogu biti završeni do sredine 2025. godine.

Već smo “debelo” u posljednjem kvartalu ove godine, a građevinskih mašina nema na LOT-u 3B u Blažuju. Tamo ih nema već gotovo četiri godine.

Naime, rok za izgradnju zadnje dionice Sarajevske obilaznice LOT 3B istekao je u februaru 2022. godine. Ova će dionica ubuduće služiti kao školski primjer nerada svih garnitura vlasti i uprava javnih preduzeća, s obzirom da se, duga svega 1,5 kilometara, “gradi” 13 godina.

U svim svojim javnim istupima, nadležni konstatuju da bi se Završetkom izgradnje LOT-a 3B unaprijedio položaj privrednih subjekata u pogledu infrastrukturnog okruženja na lokalitetu Općine Ilidža, te bi se podigao standard lokalnog stanovništva. Ipak, u skorije vrijeme to se neće i desiti.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo