13.10.2024 / 19:36 Fudbal - Foto

Trening Zmajeva u Butmiru: BiH se sprema za susret s Mađarskom

„A“ reprezentativci Bosne i Hercegovine odradili su danas u Butmiru službeni trening uoči utakmice sa Mađarskom u okviru UEFA A Lige nacija.

Bosna i Hercegovina se do sada sa Mađarskom sastala pet puta. Dva susreta su bila prijateljska, a tri zvanična. Mađarska je ostvarila dvije pobjede, dok su tri utakmice završene remijem.

Prva dva susreta ovih selekcija bila su prijateljska. Na „Albert Florian“ stadionu u Budimpešti 10. marta 1999. godine meč je završen rezultatom 1:1. Bosna i Hercegovina je povela golom Mehe Kodre u 39', a izjednačenje Mađarskoj donio je Béla Illés golom iz penala u 65'.

Istim rezultatom završena je i druga utakmica odigrana na „Bilinom polju“ u Zenici 28. februara 2001. Ferenc Horváth je u 13' pogodio za vodstvo Mađara, a konačan rezultat postavio je sadašnji selektor naše reprezentacije, Sergej Barbarez u 22'.

U okviru kvalifikacija za EURO 2008 Bosna i Hercegovina je dočekala Mađarsku na „Bilinom polju“ 6. septembra 2006. Gosti su slavili rezultatom 1:3. Zvjezdan Misimović je iz penala u 64' postigao jedini gol za Zmajeve, dok su za Mađarsku pogađali Szabolcs Huszti iz penala u 36', Zoltán Gera u 46' i Pál Dárdai u 49'.

Revanš je odigran na stadionu „Sóstói“ u Sekešfehervaru 8. septembra 2006. kad je Mađarska pobijedila 1:0 golom Zoltána Gere iz jedanaesterca u 39'.

Bosna i Hercegovina se sa Mađarskom sastala u okviru UEFA A Lige nacija na „Puškaš Areni“ 10. septembra ove godine i taj susret je završen rezultatom 0:0.

Meč Bosna i Hercegovina-Mađarska na programu je 14. oktobra u 20:45 sati na stadionu „Bilino polje“ u Zenici.

Glavni sudija biće Anthony Taylor iz Engleske, a pomagaće mu zemljaci Gary Beswick i Adam Nunn. Četvrti sudija je Darren England, dok će u VAR sobi biti David Coote i Constantine Hatzidakis.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo