13.10.2024 / 18:24 BiH - Foto

Merhamet osigurao 40 kreveta za starački dom u Bosanskoj Dubici

Za potrebe budućeg staračkog doma u Bosanskoj Dubici, MDD Merhamet Bosanska je zahvaljujući donaciji Denise Ćirković, Dubičanke sa njemačkom adresom, uspio osigurati 40 bolničkih kreveta i medicinsku opremu u vrijednosti od 50.000 eura.

Kako navodi Jasmin Spahić, direktor Merhameta Bosanska Dubica, izgradnja doma bit će od neprocjenjive važnosti za starije osobe, posebno povratnike u tom području, pružajući im neophodnu podršku i njegu.

- Dobili smo na poklon 3.000 kvadratnih metara zemljišta ili tri dunuma, koje su donirali hadži Nead i Seida Keranović iz Bosanske Dubice. Na ovom zemljištu Merhamet će započeti izgradnju kompleksa, što će biti od velike važnosti za nastavak naših projektnih aktivnosti - izjavio je Spahić

Direktor MDD Merhameta Bosanska Dubica je tokom svoje posjete Njemačkoj, ostvario saradnju s bolnicom Hospital zum Heiligen Geist u Radolfzellu. Planira proširiti saradnju i raditi na sličnim projektima za dobrobit zajednice u Bosanskoj Dubici.

Denisa Ćirković, donatorica ove značajne pomoći, izrazila je zadovoljstvo zbog prilike da podrži ovu humanitarnu akciju.

- Drago mi je što smo upoznali Jasmina i što smo imali priliku da učestvujemo u jednoj od njegovih humanitarnih akcija i pomognemo našim Dubičancima. Ostvarili smo suradnju i nadamo se da će, ako Bog da, biti još prilika da učestvujemo u daljim projektima. Podrška Jasminu i njegovom timu - izjavila je Ćirković.

Ova donacija pruža novu nadu i podršku starijim osobama u Bosanskoj Dubici, dok Merhamet nastavlja s naporima da izgradi potrebne kapacitete za najosjetljivije članove društva.

(Vijesti.ba/FENA)

Izdvajamo