13.10.2024 / 15:42 BiH - OŠ 'Peti oktobar'

Učenici iz Sanskog Mosta sakupili 10.000 KM za pomoć Jablanici

Učenici iz Sanskog Mosta sakupili 10.000 KM za pomoć Jablanici
Foto: FENA

Učenici Osnovne škole "Peti oktobar" danas su organizovali humanitarnu kolačijadu s plemenitim ciljem – sav prihod bit će uplaćen na račun za pomoć stradalima u klizištima i poplavama koje su je nedavno pogodile dijelove Bosne i Hercegovine. Inicijativu su pokrenuli roditelji učenika.

- Roditelji su bili ti koji su pokrenuli akciju, a svi su se uključili s velikim entuzijazmom. Ova inicijativa ne samo da pomaže stradalima, već razvija svijest kod učenika o važnosti solidarnosti i suosjećanja s onima koji su u nevolji. Sjećamo se kako su i nama pomagali tokom poplava 2014. godine u Sanskom Mostu - rekao je Meho Batić, direktor OŠ "Peti oktobar."

Učenici, nastavnici i roditelji zajedno su doprinijeli uspjehu današnje humanitarne akcije, u kojoj su sakupili 10.000 KM za pomoć Jablanici.

- Kolačijada je prošla vrlo uspješno. Zahvaljujem se svima koji su se odazvali i dali svoj doprinos. Ovakve akcije su veoma važne za nas učenike jer nas uče kako da razvijamo međusobnu komunikaciju, solidarnost sa onima koji su u nevolji i budimo naše emocije za ovakve situacije - izjavio je učenik OŠ"Peti oktobar" Omer Seferović.

(Vijesti.ba/FENA)

Izdvajamo