12.10.2024 / 22:45 Fudbal - Liga nacija

Srbija slavila protiv Švicarske, pobjede Španije i Portugala

Srbija slavila protiv Švicarske, pobjede Španije i Portugala
Foto: X
Fudbaleri Srbije stigli su do prve pobjede u A Ligi nacija. 

Orlovi su večeras u Leskovcu nadigrali Švicarsku rezultatom 2:0.

Tim Dragana Stojkovića Piksija do prednosti je došao u nadoknadi prvog poluvremena autogolom Elvedija, a u 61. minuti Mitrović je uduplao prednost. Imala je Švicarska priliku da se vrati u meč u 72. minuti, ali je Embolo promašio penal. Tačnije, njegov udarac zaustavio je Rajković.

Utakmice Srbije i Švicarske često su pod lupom, naročito srbijanske javnosti zbog činjenice da švicarski dres nose pojedini fudbaleri porijeklom Albanci, iz Albanije, ili s Kosova.

Tako je večeras u Leskovcu izviždana švicarska himna.

U istoj grupi Španija je slavila minimalnu pobjedu protiv Danske (1:0). Gol odluke postigao je Zubimendi u 79. minuti. Španija nakon tri kola ima sedam, Danska šest, Srbija tri boda, dok je Švicarska bez bodova.

Portugal je u grupi A1 kao gost slavio pobjedu protiv Poljske rezultatom 3:1 i došao do devetog boda iz tri utakmice.Portugalci su poveli golom Silve u 26. minuti, prednost je uduplao Ronaldo u 37. minuti.

Promjene nije bilo do 78. minute kada je Zielinski smanjio zaostatak Poljaka, a meč je riješen u 88. minuti autogolom Bednareka.

Portugal ima devet, Hrvatska šest, Poljska tri boda, dok je bez bodova Škotska.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo