12.10.2024 / 18:00 Fudbal - Javlja The Sun

Veliki propust u Engleskoj: Prisluškivana svlačionica Manchester Uniteda

Veliki propust u Engleskoj: Prisluškivana svlačionica Manchester Uniteda
Screenshot: X
Fudbaleri Manchester Uniteda i Erik ten Hag već su u problemima zbog loših rezultata, a sada moraju razmišljati i o novim propustima.

Kako javlja The Sun, svlačionica Manchester Uniteda bila je prisluškivana prije utakmice protiv Aston Ville u šokantnom sigurnosnom propustu.

Šaljivdžija tvrdi da je prevario osoblje Villa Parka, te su se ušunjali i postavili skriveni uređaj dva dana prije remija Aston Ville i Uniteda 0:0 prošle sedmice.

Pritom su zabilježeni razgovori trenera Crvenih đavola Erika ten Haga.

Izvor engleskog medija rekao je sljedeće:

“Ovo je šokantno kršenje sigurnosti i postavit će se neka ozbiljna pitanja kako je to bilo dozvoljeno da se dogodi. Srećom, u ovom incidentu nije bilo ničeg zlobnog. Bio je to samo šaljivdžija, koji je zapravo navijač Uniteda, koji je bio ‘blesav’ i želio je čuti šta se govori unutar ta četiri zida. Ali, definitivno je razlog za zabrinutost to kako su uspjeli ući u svlačionicu u jednom od najvećih klubova Premijer lige, samo nekoliko dana prije utakmice.”

Sun je čuo snimke, ali je odlučio da ne objavi detalje o njima.

Međutim, otkrili su da se Ten Hagove upute timu i pojedini igrači mogu jasno čuti.

Sun prenosi da je upadnik koristio telefon iz Kine koji ima postavku u kojoj se mikrofon može aktivirati pozivanjem s drugog uređaja. Zalijepio je slušalicu negdje van vidokruga u svlačionici Uniteda i pozvao je kada je znao da će menadžer biti tamo.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo