12.10.2024 / 11:24 Fudbal - Glasne kritike

Bijes u Francuskoj zbog Mbappea: Izlazak u noćni klub na dan utakmice nacionalnog tima

Bijes u Francuskoj zbog Mbappea: Izlazak u noćni klub na dan utakmice nacionalnog tima
Foto: Profimedia

Kylian Mbappe viđen je pred jednim noćnim klubom u Švedskoj iste večeri u kojoj je francuska reprezentacija bez njega u kadru svladala Izrael 4:1 u Ligi nacija.

Francuska javnost je bijesna, a mediji pišu o tome kako je moguće da bude spreman za nastupe Real Madrida, ali ne i nacionalne ekipe.

Sjajni napadač je zbog povrede bedrenog mišića propustio madridski derbi, ali je nastupio u utakmicama protiv Villarreala u La Ligi i Lillea u Ligi prvaka koje su uslijedile.

I prije tih nastupa otkazao je okupljanje reprezentacije uz objašnjenje da zbog povrede neće moći nastupiti protiv Izraela i Belgije.

"Nakon sve one drame izvan terena u PSG-u francuska reprezentacija bila je jedino mjesto gdje je Kylian Mbappe još uvijek imao široku podršku. Ali u samo šest mjeseci on je to uništio i ovog puta zaista je teško upirati prstom u bilo koga drugog", napisao je novinar Le Parisiena Alexandre Aflalo na X-u.

L'Equipe nastavlja tu priču i piše da je Mbappeov izlazak u Stockholm na dan utakmice nacionalne momčadi "simbolička sekvenca koja ukazuje na lošu komunikaciju, ali koja je tako uobičajena u životu fudbalera".

Poseban je problem taj što je Mbappe kapetan reprezentacije pa se na njegov potez gleda s povećanom dozom kritike, piše Index.

Sjajni napadač trenutno je treći strijelac u historiji francuske reprezentacije s 48 golova u 86 utakmica. Više su zabili samo Olivier Giroud (57 u 137 utakmica) i Thierry Henry (51 u 123 utakmice).

 

(Vijesti.ba)

Izdvajamo