12.10.2024 / 10:11 Ekonomija - Nova šansa

Penny Plus nudi posao otpuštenim radnicima Geometa iz Olova

Penny Plus nudi posao otpuštenim radnicima Geometa iz Olova
Foto: Facebook

Penny plus d.o.o Sarajevo nudi nova radna mjesta za bivše radnike rudnika Geomet...

Jučer su radnici rudnika Geomet održali mirni protest ispred zgrade Općine Olovo.

Naime, zaposlenici rudnika olova Geomet u Olovu od početka ovog mjeseca nalaze se na prinudnom godišnjem odmoru.

Direktor rudnika Ismar Šabović kaže da će od početka narednog mjeseca početi provoditi program tehnološkog viška. Praktično rudnik je pred zatvaranjem i svih 200 radnika, koliko je u njemu uposleno, mogli bi se uskoro naći na ulici. Problem je izdavanje, odnosno obnavljanje potrebnih okolišnih dozvola.

U svjetlu teške situacije s kojom se suočavaju bivši radnici rudnika Geomet u Olovu, kompanija Penny plus d.o.o Sarajevo odlučila je pružiti podršku i pomoći onima koji su ostali bez posla. U okviru svojih napora da doprinese lokalnoj zajednici, Penny plus poručuje da može zaposliti 50 radno sposobnih radnika koji su izgubili svoje radno mjesto zbog zatvaranja rudnika.

- Posebno smo u potrazi za građevinskim radnicima, jer planiramo izgradnju vlastitih centara i širenje poslovanja. Ova nova radna mjesta će pružiti priliku za stabilan rad i razvoj karijere u dinamičnoj i rastućoj kompaniji, poručuju iz Penny plus.

"Želimo pomoći radnicima koji su se našli u teškoj situaciji i pružiti im priliku za novi početak. Naša kompanija je posvećena razvoju lokalne zajednice i vjerujemo da možemo zajedno raditi na stvaranju novih radnih mjesta", navode iz Penny plus d.o.o Sarajevo.

Penny plus se tako pojavljuje kao svjetlo nade za mnoge koji su izgubili svoje izvore prihoda. Ova inicijativa pruža priliku za zapošljavanje i podršku onima koji su pogođeni trenutnom situacijom.

Za dodatne informacije, kontakt osoba ispred Penny plus d.o.o Sarajevo je Ermin Špilja, koji je dostupan na telefonu 062-803-504 ili putem emaila: [email protected]

Također, ispod je link za online prijavu:

LINK.

Iz Penny plus d.o.o Sarajevo zaključuju da ostaju posvećeni pružanju podrške lokalnoj zajednici i stvaranju boljih uslova za život i rad.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo