11.10.2024 / 22:39 Fudbal - Liga nacija

Minimalan poraz BiH od Njemačke, Undav koban za Zmajeve

Reprezentacija Bosne i Hercegovine je večeras na stadionu Bilino polje u Zenici poražena od Njemačke sa 2:1 u utakmici 3. kola Lige nacija A.

Naša reprezentacija je utakmicu počela u sastavu: Vasilj, Gazibegović, Kolašinac, Barišić, Katić, Huseinbašić, Bašić, Gigović, Burnić, Demirović, Džeko. Za Njemačku su od prve minute igrali Nubel, Rudiger, Tah, Gross, Kimmich, Andrich, Kleindienst, Undav, Wirtz, Mittelstadt i Gnabry.

Naš tim je dobro ušao u meč i zaprijetio već u 4. minuti preko Bašića iz slobodnog udarca. Pet minuta kasnije, Džeko je centrirao, a Demirović iz nezgodne pozicije uhvatio volej ali lopta odlazi visoko preko gola.

Nakon nešto sporijeg početka, Njemačka se budi i u 29. minuti dolazi u prednost. Andrich proigrava Wirtza, koji fantastično ostavlja loptu za Undava koji zabija za vodstvo gostiju.

U 36. minuti najbolja akcija BiH u prvom poluvremenu. Bio je to odličan kontranapad, Džeko ostavlja loptu za Kolašinca, ovaj šalje idealan pas za Demirovića koji izbija sam na Nubela, matira ga ali nažalost pogađa prečku.

Samo minutu kasnije, stiže kazna za promašaj. Deniz Undav je ponovo pogodio i udvostručio prednost Njemačke, te postavio rezultat prvog poluvremena.

BiH je na startu drugog poluvremena pokušavala izvršiti pritisak na goste, ali nije bilo veće opasnosti po gol Njemačke. U 57. minuti se činilo da je sve riješeno, kada je Undav ponovo pogodio ali je VAR naknadno signalizirao ofsajd i poništio njegov pogodak.

U 70. minuti se naša selekcija vraća u igru. Rezervista Tahirović je izveo korner, Džeko bio najviši u skoku i glavom matirao Nubela za smanjenje rezultata na 2:1. Bio je to njegov 67. gol u dresu naše reprezentacije.

Dvije minute nakon toga, dobra šansa za Šarića koji jako loše šutira iz solidne pozicije.

Uslijedio je mirniji period igre, a do kraja su obje selekcije imale nekoliko poluprilika za gol. Rezultat se nije mijenjao, pa je Njemačka upisala minimalnu pobjedu.

Naredni meč u Ligi nacija naš tim igra već u ponedjeljak, također na Bilinom polju protiv Mađarske.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo