11.10.2024 / 19:07 BiH - Od 19 sati

M-17 ponovo u funkciji, automobili u koloni čekali puštanje saobraćaja

Magistralna cesta M-17 od večeras je ponovo puštena u promet, ali uz ograničenja.

Nakon niza aktivnosti usmjerenih na raščišćavanje magistralne ceste i uspostavljanje hitne komunikacije, danas je upravnik magistralnih cesta informisao Federalno ministarstvo prometa i komunikacija da su se stekli uslovi za prometovanje na magistralnoj cesti M-17 dionica 013 Jablanica 1 – Potoci.

Na osnovu toga, Ministarstvo je donijelo rješenje po kojem se omogućava saobraćaj za sva vozila u vremenskom intervalu od 19:00 do 07:00 sati na navedenoj dionici.

Iz Ministarstva su dodali da će tokom dana pomenuta dionica biti zatvorena za saobraćaj za sva vozila, s obzirom da se tako osiguravaju uslovi za nastavak potrage za nestalim osobama na području Donje Jablanice

Magistralna cesta M-17 (Jablanica - Mostar) od večeras ponovo u funkciji! Saobraćanje za sva vozila moguće je u vremenskom intervalu od 19:00 do 07:00 sati.

Posted by Vijesti.ba on Petak, 11. oktobar 2024.

Ekipa Vijesti.ba nalazi se na ovoj dionici, a zabilježili smo kolonu automobila koji su nešto prije 19 sati u Jablanici čekali da magistrala bude puštean u promet.

Podsjetimo, saobraćaj na magistralnom putu M-17 između Sarajeva i Mostara, koji je bio u prekidu od petka i katastrofalnih poplava koje su pogodile područje Jablanice.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo