11.10.2024 / 17:55 BiH - FMPIK

Omogućeno ograničeno prometovanje magistralnom cestom M17

Omogućeno ograničeno prometovanje magistralnom cestom M17
Foto: Vijesti.ba
Federalno ministarstvo prometa i komunikacija saopćilo je da je prirodna nesreća koja se dogodila na području Federacije BiH 4. oktobra 2024. godine uzrokovala potpunu obustavu saobraćaja na magistralnoj cesti M17 u pravcu Mostar – Jablanica.

- Nakon niza aktivnosti usmjerenih na raščišćavanje magistralne ceste i uspostavljanje hitne komunikacije danas je upravnik magistralnih cesta informisao Federalno ministarstvo prometa i komunikacija da su se stekli uslovi za prometovanje na magistralnoj cesti M17 dionica 013 Jablanica 1 – Potoci, te podnio zahtjev Ministarstvu temeljem čega je doneseno rješenje kojim se omogućava saobraćaj za sva vozila u vremenskom intervalu od 19:00 do 07:00 sati na navedenoj dionici.

Tokom dana će spomenuta dionica biti zatvorena za saobraćaj za sva vozila, s obzirom da se tako osiguravaju uslovi za nastavak potrage za nestalim osobama na području Donje Jablanice – navodi se u saopćenju Ministarstva.

Federalno ministarstvo prometa i komunikacija i JP Ceste Federacije BiH u saradnji s Federalnom upravom civilne zaštite i tijelima Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona nastavit će poduzimati aktivnosti s ciljem potpune normalizacije saobraćaja kako to JP Ceste FBiH predvide svojim planom i u koordinaciji s Federalnim štabom civilne zaštite, saopćeno je iz Federalnog ministarstva prometa i komunikacija.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo