11.10.2024 / 11:42 Fudbal - Stručni štab

Nijemci uživali u sudžuku i siru uoči večerašnje utakmice u Zenici

Nijemci uživali u sudžuku i siru uoči večerašnje utakmice u Zenici
Screenshot: Facebook

Bh. turistički vodič Afan Abazović je imao priliku da vodi stručni štab, četverostrukog svjetskog i trostrukog evropskog prvaka u fudbalu, reprezentaciju Njemačke, kroz Zenicu.

U objavi na svom Facebook profilu, Abazović je podijelio svoje oduševljenje ovom jedinstvenom prilikom.

"Ne bih vjerovao sebi, kamoli kome drugom, da ću jednog dana kroz Zenicu provesti i grad prezentovati stručnom štabu reprezentacije Njemačke", napisao je Abazović, naglašavajući da mu je sat i petnaest minuta provedenih sa njemačkom reprezentacijom bio jedan od najdražih trenutaka u njegovoj karijeri.

Gosti su izrazili svoje zadovoljstvo gostoprimstvom i zanimljivom historijom Zenice. Abazović je istakao da je posebno zanimanje posjetitelja izazvao Sajam domaćih proizvoda na Trgu Alije Izetbegovića, gdje su imali priliku probati suho meso, sudžuke i sir iz mijeha.

"Pitali su nas mogu li ostati ovdje vazdan", dodao je.

Na kraju ture, reprezentacija je Abazoviću poklonila dres sa potpisima svih igrača, a on je njih obradovao suvenirom koji simbolizuje Zenicu.

"Rastali smo se sa poklonima, a na kraju ture smo se slikali ispred hotela Zenica", rekao je.

U svojoj objavi, Abazović je izrazio nadu da će njemačka reprezentacija ponovo posjetiti Zenicu, naglašavajući da bi sutra mogli doći na novu turističku turu posvećenu industrijskom naslijeđu grada.

"Dovukli su mi biciklo, fala im", našalio se vodič.

Na kraju, Abazović se zahvalio mlađahnom gospodinu Schmittbergeru, koji je igrao ključnu ulogu u organizaciji ture, kao i sugrađanima koji su pokazali kako se dočekuju gosti. Ova posjeta predstavlja još jedan korak u promoviranju turističkog potencijala Zenice i Bosne i Hercegovine.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo