10.10.2024 / 22:22 Fudbal - Uspješan i van terena

Kane na listi najbogatijih Britanaca mlađih od 40 godina sa 75 miliona funti

Kane na listi najbogatijih Britanaca mlađih od 40 godina sa 75 miliona funti
Foto: Agencije

Harry Kane nije samo vrhunski napadač, već je pokazao da zna kako uspješno upravljati i izvan fudbalskog terena.

Sa 31 godinom, Kane je već legenda engleskog fudbala, postigavši 213 golova u Premier ligi prije nego što je prošlog ljeta prešao u Bayern München. Uz to, kao kapiten engleske reprezentacije, drži rekord s 68 postignutih golova.

No, osim što dominira na terenu, Kane je dokazao da ima odličan osjećaj za biznis. U maju je uvršten na listu najbogatijih Britanaca mlađih od 40 godina, koju sastavlja The Sunday Times.

Sa neto bogatstvom od 75 miliona funti, Kane je skočio sa prošlogodišnjih 51 milion, osiguravši 35. mjesto na listi. Ulazak na listu zahtijevao je minimalno bogatstvo od 56 miliona funti, što dovoljno govori o njegovom financijskom uspjehu.

Prema The Sunu, Kane je izgradio portfolio nekretnina vrijedan 13,1 milion funti, kojim upravlja firma Edward James Investments, nazvana po njegovom srednjem imenu. U vođenju tog posla pomažu mu njegovi roditelji i brat Charlie, koji mu je također agent. Izvor blizak Kaneu izjavio je: 'Harry je jednako pametan s novcem kao i s postizanjem golova.'

Njegov poslovni uspjeh uspoređuje se s drugim poznatim sportašima. Rory McIlroy, poznati golfer, zauzima 13. mjesto na listi s bogatstvom od 225 miliona funti, dok je vozač Formule 1, Lewis Hamilton, najbolje rangirani sportista, na devetom mjestu s impresivnih 350 miliona funti.

Na terenu, Kane briljira i u novom klubu. U šest utakmica za Bayern München ove sezone, zabio je pet golova i upisao šest asistencija, a u Ligi prvaka već je postigao četiri gola u dva meča. Trenutno je s engleskom reprezentacijom, pripremajući se za utakmice protiv Grčke i Finske u UEFA Ligi nacija.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo