10.10.2024 / 19:00 Ekonomija - Foto

Završen Adria Security Summit 2024 – Predstavljene sigurnosne inovacije i prilike za poslovni rast

Danas je u Sarajevu završen Adria Security Summit 2024, najveći događaj sigurnosne industrije u JI Evropi.

Samit je u protekla dva dana u Sarajevu okupio više od 3.000 učesnika iz više od 50 zemalja te predstavio najnovija dostignuća u sigurnosnom sektoru, ujedinjujući lidere industrije, inovatore i donosioce odluka. U okviru Samita održano je blizu 5.000 B2B sastanaka čime su podstaknuta značajna partnerstva i rast industrije.

"Ovogodišnji Adria Security Summit dodatno je osnažio našu kolektivnu sposobnost da se suočimo s izazovima koji se stalno mijenjaju u sektoru sigurnosti. Zajedničkim snagama gradimo sigurniju budućnost, prihvatajući tehnološke inovacije koje redefinišu sigurnosne prakse i nude značajna rješenja za savremene izazove“, izjavio je na današnjem zatvaranju Adria Security Summit 2024, Mahir Hodžić, predsjednik organizacionog odbora.

Okupivši u protekla dva dana u Sarajevu više od 3.000 učesnika iz više od 50 zemalja, Adria Security Summit predstavio je najnovija dostignuća u sigurnosnom sektoru, ujedinjujući lidere industrije, inovatore i donosioce odluka. U okviru Summita koji je vodeći događaj sigurnosne industrije u jugoistočnoj Evropi, održano je blizu 5.000 B2B sastanaka, čime su podstaknuta značajna partnerstva i rast industrije.

“Zahvalni smo našim partnerima i učesnicima koji Adria Security Summit čine godišnjim centrom susreta za inovacije, razmjenu i umrežavanje u regionu“, dodao je Mahir Hodžić. Podsjetio da je pored konferencijskog dijela ispunjenog predavanjima, prezentacijama i panel diskusijama, izložbeni dio samita obilježilo 160 globalnih i regionalnih izlagača, uključujući industrijske gigante kao što su Konica Minolta, Bosch, Hikvision, Huawei, Canon i Motorola Solutions.

„Adria Security Summit 2024 omogućio nam je da ostvarimo vrijedne kontakte i steknemo uvid u najnovije trendove u sigurnosnoj industriji. Kvalitet sadržaja u konferencijskom programu te veličina i raznovrsnost izložbenog prostora dodatno potvrđuje da je ovo nezaobilazno okupljanje za sve nas koji želimo biti korak ispred u sektoru sigurnosti,” izjavila je Lidija Stolica, predsjednica Hrvatski CEH zaštitara.

Ovu godinu obilježilo je uvođenje nagrada Adria Security Summita za izuzetna dostignuća u sigurnosnoj industriji, koje su dodijeljene u devet kategorija. Ova priznanja istakla su posvećenost Summita unaprjeđenju sektora i nagrađivanju lidera koji pokreću inovacije. Posebno vrijedi istaknuti da je nagradu za menadžera godine u oblasti sigurnosti izabran Damir Car iz kompanije Rimac Technology.

Adria Security Summita 2024 organizovao je magazin a&s Adria, stručni magazin za kompletna sigurnosna rješenja koji je dio najveće svjetske grupacije sigurnosnih medija u vlasništvu Messe Frankfurt. Partneri Adria Security Summita 2024 bile su strukovne komore i udruženja iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Bugarske, Rumunije, Sjeverne Makedonije te ovogodišnjeg domaćina – Komore zaštitara Federacije Bosne i Hercegovine.

Naredno izdanje, Adria Security Summit 2025, bit će održano u Skoplju 8. i 9. oktobra 2025. godine.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo