10.10.2024 / 20:20 Fudbal - I dalje je bez posla

Southgate demantovao da preuzima slavni engleski klub

Southgate demantovao da preuzima slavni engleski klub
Foto: X.com

Na sastanku Udruženja evropskih klubova u Grčkoj, Southgate je prvi put javno progovorio nakon Evropskog prvenstva, izjavivši kako ne planira preuzeti bilo koji trenerski posao do kraja sljedeće godine.

"Uživao sam u radu s Engleskim nogometnim savezom tokom proteklih 11 godina i sakupio razna iskustva, ali sam siguran da u narednih godinu dana neću trenirati nikoga. Treba mi vremena za razmišljanje. Kada završite s velikim poslom, potrebno je vrijeme za oporavak, i fizički i mentalno", izjavio je Southgate novinarima.

Southgate je takođe nagovijestio mogućnost da preuzme ulogu u fudbalu koja nije trenerska, slično kao što je Jurgen Klopp nedavno postao koordinator za fudbalske klubove unutar Red Bull sistema. Bivši selektor Engleske jasno je istakao kako u bliskoj budućnosti ne planira preuzeti neku reprezentaciju.

„Nije vjerovatno da ću voditi neku nacionalnu selekciju. Englesku sam vodio srcem, a posao selektora sam prihvatio kako bih pomogao engleskom fudbalu, ne samo da bih bio trener“, rekao je Southgate na pitanje o potencijalnom nastavku karijere u reprezentativnim vodama.

Na kraju je zaključio: „Imam 54 godine i želim uživati i ostati motivisan narednih 10 do 15 godina života. Najvažnije je da sebi dam vremena da razmislim kako dalje.“

(Vijesti.ba)

Izdvajamo