10.10.2024 / 13:29 Fudbal - Sarajevo

Općina Centar podržala rad FK Željezničar sa 50.000 KM

Općina Centar podržala rad FK Željezničar sa 50.000 KM
Foto: Vijesti.ba

Danas je u prostorijama Fudbalskog kluba „Željezničar“ načelnik Općine Centar Srđan Mandić potpisao ugovor sa direktoricom pomenutog kluba Amirom Uzunović.

Iz budžeta Općine Centar za 2024. godinu izdvojeno je 50.000 konvertibilnih maraka za podršku projektima i aktivnostima Omladinske škole kluba.

- Iako se sjedište ovog kluba ne nalazi na području naše općine, opredijeljeni smo da podržimo sarajevski sport koji je najbolji ambasador našeg grada. U skladu sa mogućnostima i u budućnosti ćemo planirati sredstva podrške sportskim klubovima među kojima su Sarajevo i Željezničar, izjavio je Mandić.

U ime FK „Željezničar“ ugovor je potpisala direktorica Amira Uzunović koja se zahvalila Općini Centar na finansijskoj podršci ovom sportskom kolektivu.

- U ime FK „Željezničar“ zahvaljujem se Općini Centar i načelniku Mandiću. Željezničar ima svoje navijače u svakoj općini, ne samo u Sarajevu nego u cijeloj BiH i sasvim je opravdana želja da se podrži ovaj klub, izjavila je Uzunović.

Današnjem potpisivanju ugovora prisustvovala je i pomoćnica za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejla Dizdarević.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo