10.10.2024 / 13:07 Crna hronika - Foto/Video

Mjesto tragedije kod Visokog: Nema tragova kočenja?

Četiri osobe su poginule u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se desila sinoć u mjestu Dobrinje kod Visokog, potvrđeno je Raportu iz MUP-a ZDK.

Ekipa Vijesti.ba sa lica mjesta javlja da je uviđaj još u toku, ali da na cesti nema tragova kočenja, što implicira da je vozilo proletjelo pravo u rijeku.

Sve što se može vidjeti jeste trag guma na trotoaru i utabana trava kojom je vozilo proletjelo u rijeku. 

U vozilu koje je izvučeno iz rijeke su navodno su bila četiri tijela, a njihov identitet još nije poznat.

Jedna osoba, rođena 2002. godine, koja je sinoć pronađena pored magistralnog puta Kakanj - Visoko je dala informacije o nesreći, povrijeđena je i nalazi se u Kantonalnoj bolnici Zenica.

"U vozilu su pronađena četiri tijela, a tek se utvrđuje identitet osoba, kao i okolnosti pod kojima je auto dospjelo u rijeku Bosnu. Još ne možemo saopćiti ni identitet lica koje se nalazi na liječenju u zeničkoj bolnici", kazala je šefica Odsjeka za informisanje i analitiku Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Aldina Alić

Tim Specijalne policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUPZDK) izvukao je putnički automobil iz rijeke Bosne, u mjestu Dobrinja kod Visokog - potvrdila je Alić.

Na terenu su pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a ZDK te dežurni kantonalni tužilac koji rukovodi uviđejem. Policija je dojavu o nesreći dobila oko 1:30 sati, ali se nesreća dogodila ranije.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo