10.10.2024 / 11:23 Fudbal - Bit će tenzija

Granit Xhaka stiže u Srbiju, ignorisao bratovu molbu: 'Znate svi kakav je...'

Granit Xhaka stiže u Srbiju, ignorisao bratovu molbu: 'Znate svi kakav je...'
Foto: Ilustracija
Švicarski fudbaler albanskog porijekla Granit Xhaka odavno je "persona non grata" u Srbiji.

Sve je počelo na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, kada je Xhaka pokazivao dvoglavog orla kada je slavio gol protiv Srbije. Četiri godine kasnije, u Kataru, Xhaka se hvatao za međunožje dok je psovao prema klupi reprezentacije Srbije.

Žrijeb se uvijek poigra sa Švicarskom i Srbijom, pa se ove dvije reprezentacije sastaju češće nego neke druge, a sada je pred njima još jedan meč i to u Leskovcu.

Švicarska će u subotu biti gost u Srbiji, a sa ekipom će doći i Granit Xhaka, koji je glavna priča predstojećeg duela u Ligi nacija.

Njegov brat Taulant, koji je također bivši fudbaler i reprezentativac Albanije, čak je zamolio Granita da u dogovoru sa selektorom preskoči ovaj duel.

"Znam iz prve ruke koliko pritiska i emocija moraš izdržati u ovoj utakmici", započeo je Taulant, koji je otkrio i da je odmah nakon žrijeba uzeo telefon i predoložio Granitu da ne igra.

"Predložio sam Granitu da razgovara sa selektorom Muratom Yakinom i možda preskoči ovu utakmicu, ali svi znamo mog brata, on želi da igra svaku utakmicu za Švicarsku".

"Nije lako držati se pod kontrolom 90 minuta kada stvari ponovo postanu tako emotivne. Granit mora ostati miran, igrati fudbal, pobjeđivati ​​i ignorisati provokacije. Lako je reći, ali na kraju se sve svodi na to: igrati utakmicu i pobijediti", rekao je Taulant.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo